pühapäev, juuli 31, 2016

OnePlus 3

Oneplus 3 on oma väikse aku tõttu palju vastukaja saanud,  aga see on minu vaatevinklist suhteliselt ebaoluline faktor, kuna ma olen suhteliselt aktiivne kasutaja ja ükski androiditelefon ei ole mul tiheda tööpäevaga, mis algab kella viiest, kella kaheni pärastlõunal välja vedanud. Sest korraga on kasutusel 2 või 3 navigatsiooniäppi (kuna üks peab teist täiustama minu töös), kunagi ei piira ma mingisuguste äppide tegutsemisvabadust, mida akusäästuspetsialistid soovitavad, alati mängib läbi bluetoothi autostereosse mingisugune podcast või eesti raadio, lisaks käib pidev mailide vahetus, attatchmentide vaatamine, pea igapäevaselt on aeg-ajalt on vaja objektidest mõned fotod ja videod teha, ja need läbi mobiili pilve sünkroniseerida, pahatihti tuleb internetti jagada droonis kasutusel olevale tahvelarvutile ja uskuge või mitte - mõned kõned tuleb ka telefoniga aeg-ajalt teha !

Olen proovinud näiteks LG G4 puhul paksu 6000mAh akut, aga ka sellega ei või olla kindel, et "õhtul linnas olles veel takso jõuab tellida".
Seega vaadates asja helgemat poolt - selle tunnikese, mil OnePus 3 end täis laeb, leian paar korda päevas ikka. Olgu selleks siis kas autoga pikemat otsa sõites või õhtul enne trenniminekut kodus olles.
Ma proovin ka enamus uued tipptelefonid läbi ja sellest hetkest ei osta ma ühtegi telefoni, millel pole USB type C, mida saab vabalt mõlemat pidi kinnisilmi autoroolis ühendada. Vana micro USB ühendamine ja kogu sellega kaasnev pesade kaabliotste murdumine on ajalugu. (aitähh euroopa komisjon?)
Sest üks on kindel - autos viibimise ajal pean kindluse mõttes igale nutitelefonile alati saba taha panema ja that`s it. Kui harjud sellega elama, on nendest vidinatest ikka kasu ka. See pole ka elu, nagu ma neid ainult-öösel-laadijaid vastu õhtut pidevalt säästurezhiimis telefoni kasutamas näen. Et jumalapärast "teepeale ei jääks".
Sellele samale aku kestvusele mõeldes olin ma ikka üsna kaua vanade nupunokiate kasutaja, aga täna ei suudaks enam ilma nutikata konkurentsis püsida.

Aga akust olulisemad OnePlus 3 miinused on minu silmis järgmised:
1)Liikudes wifi levialadest sisse-välja, ei suuda telefon skype või hangoutsi kõnet hoida. Andmesidevõrk tuleb kuidagi jube uimaselt järgi.  Ilmselt akukasutus liiga ära optimeeritud.


2)Wifi hotspotti ei saa seadistada ennast välja lülitama kui klient pole mingi aeg wifis andmeid liigutanud. See on Androidi versiooni, mitte telefoni süü.


3) Puudub NFC laadimine. 

4)Tehasest oli peal Android versioon 6.0.1, Oxygen versioon 3.1.3 ja sellele Oxygenile pakkus kohe uuendust. Ja 500 MB uuendus tuli alla kõigest 5 tunniga. Ilmselt on uuenduskeskuse serverid Hiinas ühendatud internetti DSL traatidega. Tegin enne lõppu restardi ja pärast seda viimane 100MB tuli normaalse kiirusega.
 

5)Kõneregistri ja sms äpid on mitte ainult harjumatud võrreldes Samsungi ja LG-ga vaid konkreetselt ebamugavad. Väike näide: normaalne oleks kui saaks SMS-st muu teksti seest ühe sõna või numbri selekteerida ja kopida, sellel saab kopida ainult kogu sõnumi. Proovisin Google Messengeri SMS äpi asendada Hangoutsiga, aga sama jama. Kohutav ! Ma oleks pooltest protsessori tuumadest ja 3GB RAM`st nõus loobuma (NB! 3GB jääks ikkagi alles), kui saaks vaid sama head äpid kui LG G4-s.
Kui sinu senistel telefonidel ei ole seda võimalust niikuinii olnud, siis see sind ei häiri.


6)Ekraanitihedus on jube kehva olles varasemalt kasutanud 500 punkti tolli kohta ekraane
 

7)kaamera on korpuse tagakülje kõige kõrgem koht ja et mitte kaamera peal liugu lasta, soovitan kasutada kummist ümbrist kohe alates soetamisest.

8)Kahjuks ei ole telefon veekindel.


Mul oli Samsung Galaxy S7 ja võin julgelt öelda, et OnePlus 3 sellele ühegi kandi pealt alla ei jää. Hinna poolest ainult ligi kaks korda.

Thanks for visit !