pühapäev, juuni 27, 2010

Sillaehituse OÜ

Juuni esimeses pooles saime Arengosse lähedale ühe langi, kus on tihused puud ja pindala on kümneid hektareid. Vaatamata sellele, et langile on igal hommikul tund kakskümmend sõitu, võtsime langi vastu, kuna esiteks on tegu meie väga tähtsa kliendi väga tähtsa kliendi eriti tähtsa kliendi metsaga ning teiseks on langil ilus tihune puu ja töö on mõnus. Võib ka kasutada sõna tulus, kuna üks saemees laseb tunniga tsirka 8 tonni palki ja arvele võib kirjutada ligi 6 EUR tonni eest. Tööd on sellel langil julgelt 500 töötundi.
Kliendil on langiga kiire, kuna ürask teeb oma vallutusretke. Kuna eesti harvesterimehed olid traktoristidele kohaselt jaanipäeva ajaks eesti viina võtma olid sõitnud, tegime siis meie saemeestega algust. Lank on tormi poolt kõvasti räsitud (juba poolteist aastat tagasi!) ja kuna torm oli siiani koristamata, on üraskid kolooniatena saanud ilusti paljuneda ja nüüd värvivad mõnuga uusi ja uusi männilatvu pruuniks. Lausa igal päeval on võimalik leida uusi kuivamisele määratud puid.

------------
edit 30.okt.2010:
Üritasime mis me üritasime üraski poolt puutumata puid püsti jätta, aga Aarman Puit tõmbas need 600 püstijäänud tihu ikka paar kuud hiljem maha.

Meie loodetud 8 tonnise tunnitoodangu asemele kujunes lõpuks 6 tonni. Seegi pole paha.
-----------.
Hetkel mul langipilte ei ole, aga tegin mõned pildid sellest, kuidas käib metsas üks silla ehitamine:






Kommentaare ei ole:

Thanks for visit !