esmaspäev, august 09, 2010

Jube.kiire.on

Täna tahaksin sind panna mõtlema ja endalt küsima, kas sul on ka paljude seas levinud loll harjumus kasutada kõikvõimalikes kohtades sõna "kiire".

Näiteks ei saa ju olla nii kiire, et ei leia nädala aja jooksul mailile vastamiseks 1 minutit. Mul ei ole elus veel nii kiire olnud. Aga taolistes kohtades on inimestel "kiire" väga kerge huulte vahelt lipsama. Selliseid "kiireid" kuuleb iga eestlane pea iga päev.

Pakuks teile paar väljendit, mida ma ise häbenemata sellistes kohtades kasutan:
  • ei ole viitsinud
  • mul on puhkus ja ma ei tegele tööasjadega
  • ei ole saanud (viibid näiteks välismaal ja maili lugemine raskendatud. Täiesti aktsepteeritav ju, et inimene ei pea internetikohvikut otsima, et mingile suhteliselt ebaolulisele mailile päeva pealt vastata)
  • läks meelest ära (seda juhtub minuga tihti siis, kui kohe tol momendil kui maili lugesin, polnud tõesti piisavalt aega ja hiljem läks meelest ära)
Olgem enese ja ligimese vastu ausad ja kasutagem õigeid väljendeid! Kõige lihtsam on ju tegelik põhjus välja öelda, miks me seda varjame? Kõik ju teavad, et sa tegelikult oled unustanud või pole viitsinud, aga miks me siis teeme seda teatrit?

Kommentaare ei ole:

Thanks for visit !