teisipäev, november 05, 2013

Selle aasta surfi feil.

Teisipäeval 05.nov puhus vali tuul, aga magasin pool päeva maha, alles kell 15 taipasin, et puhub. Lendasin järve äärde. Vesi valge kõik ja puha. Hakkan üles panema, Leucatest NS poest ostetud XT ots ei pea. Kurat eelmine oli mul sae starteripaela kerast lõigatud ja ka pidas. Kaheksa eurine Leucate profipoest ostetud ots lihtsalt ei pea. Ja pingutada ei saa, mine või sirge mastiga sõitma. See oli selline tavaline valge kapron ots, suht libe, mitte nagu originaal -pehme ja kare. Jaman ja jaman ja ei pingutandki ära. Aeg samas lendab eksole, 18:30 on pime. Kümme matsi kammivad järve edasi tagasi, mina jebin kaldal otsaga. Ja ei saandki. Siis kerisin otsa ümber ühe võtme ja sikutasin alt käsitsi pingule nii palju kui suutsin.
Järgmine feil - ei saa kalipsot selga - no olin märjaks saanud ja uus kalipso ei lähe märjalt selga. Kõik jorsid on merel ka, et keegi aitaks. Lõpuks tõmbasin, et kas pooleks või selga. Tuli õnneks selga. Nii tihedalt ümber ja sättida ei anna enne kui vees.  Ja läksin vee peale. Aga no trimm oli nii vale, kuna  masti oli suht sirge. Puri oli nii väärakas, et üldse sõita ei saanud, tuul oli ka nats liiga vali viie-poolese purje jaoks. Panin mingi käna ka maha, suurevarba luu vist läks.  Ja sõita ikka üldse ei saa, seda ma sain 15 mindiga aru, kisub kuidagi külg ees ja üldse liikuma ei saa...
Lendasin kaldale tagasi, panin 4.5-se purje ja 76L Sünkro Pro. Masti muidugi jälle paindesse ei saanud. Läksin peale, tuul kukkus ära ja selgus, et 5.5 oleks siiski paras olnud. Uppusin siis sellega nats oma 90 kiloga. Lõpuks sain tund aega kalda ääres madalas 200-300m lõikudena puhanguti sõita, kuna kaugemale ei taht minna, vesi läks üle pea ja pärast tulnuks räme šeim-vook. Koju sõites jäi Atsu kliimaseade ka vait. Täiega kordaläinud päev ikka!

Aga vähemalt varvas nüüd selline jäme, valus ja sini-hele-roheline.

Kommentaare ei ole:

Thanks for visit !