teisipäev, veebruar 23, 2010

Kuidas kuulata Olümpiaraadiot välismaa IP-ga arvutitest

Oma suureks üllatuseks avastasin Vancouveri Olümpia alguspäevil, soovides kuulata ERR olümpiaülekandeid, järgmise teate:

Olümpiaraadio


Rahvusvaheline Olümpiakomitee ja EBU on sarnaselt varasemate mängudega seadnud geograafilised piirangud internetti paigutatud multimeediamaterjalidele. See tähendab, et kogu ERR-i poolt Vancouveri OM-i territooriumil toodetud video- ja audiomaterjal tohib olla jälgitav vaid Eesti IP-aadressiga arvutitest ja süsteemidest. Seetõttu Teie neid audioklippe kahjuks kuulata ei saa.



Mahlakas eesti keeles öeldes ajas see mul sita keema, mitte nii mahlakalt öeldes lihtsalt kopsu üle maksa. Aga umbes 5 sekundi pärast tärkas mõte, et mul on ju Eestis kodus arvuti, mis toimib serverina ja on sisse lülitautd 24/7. Lahendus oli varnast võtta - tuleb installida proxy server*. Mõeldud - tehtud - väike guugleldamine ja leidsin programmi, mille kasutamine on kuni 3 kasutaja puhul tasuta - CCProxy, mille saab tõmmata http://www.youngzsoft.net/ccproxy/
Tegelikult oleks ju võinud Apache http serevri proxy't ka kasutada, aga mul on halbu kogemusi Apache confimisel, mis on lõppenud Apache reinstalliga. Aga seda riski ma praegu võtta ei tahtnud, moment oli selleks liiga kriitiline. Mis sest, et võibolla oleks piisanud Apache confis lihtsalt mõned väljakommenteeritud read sisse tagasi kommenteerima. Eks ma peale OM proovin Apache proxy serveri ka ära kui tuhin peale tuleb.

Aga uus soft on väike, lihtne, hea ja toimib! Tähelepanu - kui proxi server asub NAT ruuteri taga, siis ärge unustage vastavaid porte suunata! Oma veebibrauseri network optionitest tuleb siis viimase sammuna veel teie proxi serveri aadress ja port ära määrata.














* proxy server on lihtsalt lahti seletades vaheserver, mille kaudu andmed serverist kliendini liiguvad. Teenuse server näeb kliendina proxy serveri IP aadressi, mitte lõppkasutaja arvuti IP aadressi.

Kommentaare ei ole:

Thanks for visit !