esmaspäev, veebruar 01, 2010

Riigiametnik - jumala käepikendus või koguni jumal isiklikult...

Mu firmas on üks kuradi hea saemees alimentidega nii rappa jooksnud, et masendav vaadata. Tal on oma 27 aastase vanuse kohta üsna palju lapsi, minuarust 6. Eksnaine - laste ema kasvatab kõiki uue mehega ja kaebas alimentidega kohtusse. Kohus määras alimentideks 6000 krooni kuus. Mehel vaesekesel polnud maksta. Siis sai minuarust selle eest 4 kuud vangistust tingimistega midagi üle aasta. Nüüd peab iga kuu kriminaalhooldaja juures käima. Seoses sellega tuleb lennata iga kuu Prantsusmaalt Eestisse kriminaalhooldaja Klaarikale ennast näitama. See lõbureis läheb iga korra pealt Estonian Airiga umbes 7000krooni. Klaarika raiub nagu rauda, et paneb mehe trellide taha kui korra kalendrikuus näole ei anna. See igakuine Eestis käimine muudab aga välismaal töötamise täitsa mõttetuks. Rääkimata sellest, et 6000 krooni peaks veel alimentidele maksma. Pakkusime välja et kui mees ei peaks korra kuus Eestis käima, siis maksaks lennupiletilt kokkuhoitud raha oma laste emale alimentideks, aga Klaarika, jäik kui tammekaigas, eelistab selle raha maksta Estonian-Airile.
Kui mees küsib paindlikemaid tingimusi, siis Klaarika ütleb seepeale lihtsalt oma riigiametniku soojalt toolilt: "Pole midagi teha, siis tuleb Eestis töö leida" ning läheb vajutab kohvimasina käima.
Võiks vahelduseks Delfi lahti lüüa ja lugeda, missugused on töötute numbrid!
Kurat, kui need ametnikud kord aru hakkaks saama, kust nende palk tuleb! Masu ajal oma reeglitega vehkima. Võiks aru saada, et praeguse tööpuuduse juures on iga välismaalt toodud kroon topeltväärtusega. Eestis ei ole nii, et lähed ja otsid omale töö. Kõigile lihtsalt ei ole töökohti hetkel, midagi ei ole teha.
Riigiametniku sooja tooli pealt on maksumaksja raha eest hea kuningannat mängida.Selline raha pillamine iseloomustab paljusid riigiasutusi.

Täielik absurditeater! Peaks looma Klaarika jaoks "Aasta piduri" auhinna. Selle on ta kuhjaga ära teeninud.

Tööandjana on masu, täpe, pupu ja ansip mulle mõneti kasulikudki - töölised on oma palganõudmistes Maa peale tagasi tulnud.
Aastatel 2006-2007 oli raske leida välismaale saemeest kui julgesid palgaks pakkuda alla 25 000 krooni kuus. Kui pakkusid vähem öeldi lihtsalt "ma saan eestis ehituselgi rohkem". Lisaks on ruttu-ratsarikkaks motiividel loodud firmad ekraanilt samakiiresti kadunud kui nad 2005-2006 aastal tekkisid.

Nüüd maksame kõik 30 aastat nende ehitajate ulmepalkasid tagantjärele. Kes Swed, kes SEB pangale. Oh häda ja viletsust - need ehitajad arvasid seejuures et nad nüüd teenivadki eestis 25 000 krooni kuus ja elu ongi ilus. Lasid oma ilusa palga kibekiiresti sõrmede vahelt läbi ja nüüd on hädas nagu Läti riik - peavad oma bemmid liisingule tagasi andma ja majast üürikorterisse kolima.

Kõige parem näide on mul meeles selline, et Jüri ütles, et nende firma betoonivalajad saavad heal kuul 50 000 kätte ja sõidavad objektile isiklike valge nahksisuga bumer X5-ga samas kui töödejuhatajad ja projektijuhid Berlingodega sõitsid.

Kommentaare ei ole:

Thanks for visit !