neljapäev, jaanuar 14, 2010

Kuidas Windows 7 liigne tarkus kahjuks tuleb

Elame metsa sees, kasutame naabri liveboxist (prantslased nimetavad oma DSL ruutereid nagu üks mees "liveboxideks") tuleva 150 meetrise kaabli otsas (mille vedasime muide ise 3 postivahet) oma Elionist saadud Thompsoni ruuterit Wifi accesspointina. Nii et naabrilt tulev juhe on meil suvalises LAN pordis ja WAN port on tühi. Iksil ja Taunol on Windows 7 ja Vista. (neil peab kõik olema ilus, sätendama ja sillerdama eraanil. Seda aga Vista ja 7 pakuvad). Seitse on nii tark, et näeb et Thompsoni ruuteril puudub WAN connection ja võtabki teadmiseks et internetti ei ole.





Ometi DHCP server naabri DSL ruuteris annab W7-le IP, aga seitsa tahaks ikka et Thompsoni ruuter oleks WAN-ga internetti ühendatud.
Windows XP saab ilusti hakkama, pole kunagi mingit jama olnud.
Tulemusena meie axmannid ei saandki muidu internetti kuni ma panin käsitsi gateway-ks naabri DSL ruuteri IP.

Minuarust kui juttu tuleb toorestest toodetest, siis Windows 7 on ehe näide. Kust peaks naabri Maali teadma, misagi on geitvei, misasi on DHCP, LAN, WAN jms. Ja ega Iks ja Tauno arvuti kohapealt naabri-Maalist palju erinegi... Sellised asjad peaks töötama võimalikult vähese vahelesegamisega ning minimaalseid teadmisi eeldades. Siis oleks mõtet osta omale Windows 7. Aga eks ta läheb ajaga paremaks.

Teisalt, Tanni uus compaq desktop arvuti oma prantsuskeelse XP-ga on paari nädalaga nii aeglaseks jäänud, et käivitus täna 30 minutit. Antiviirus on nagu peal ilusti, aga ei tea mis uss sinna sisse on pugenud. Juu'nad porri on brausinud liialt sel ajal kui meie Eestis käisime. Pean mõni õhtu käsile võtma.

ahaa veel... tegelesin täna natuke oma Nokia akude hobipoega:

Nokia aku




Nokia BL-4B akuNokia BL-4C akuNokia aku BL-4CTNokia aku BL-4DNokia aku BL-4JNokia aku BL-4SNokia aku BL-4UNokia aku BL-5BNokia aku BL-5BTNokia aku BL-5CNokia aku BL-5CBNokia aku BL-5CTNokia aku BL-5FNokia aku BL-5KNokia aku BL-6FNokia aku BL-6PNokia aku BL-6QNokia aku BLB-2Nokia aku BP-4LNokia aku BP-5MNokia aku BP-6MNokia aku BP-6MTNokia aku BBH-1HNokia aku BLC-2Nokia aku BLD-3Nokia aku BP-5LNokia aku BP-6XNokia aku BPS-2

Kommentaare ei ole:

Thanks for visit !