laupäev, jaanuar 09, 2010

Saabumine tagasi Prantsusmaale

Lend suunal Tallinn-Praha-Barcelona sujus ootuspäraselt. Prahas oli 3-4 tundi kahe lennu vahel vaja aega parajaks teha. Iks ja Tauno möllasid lennujaamas läpakatega, aga mina ilmselt magasin kivipõrandal, seljakott pea all.
Ma pole paar aastat nüüd lennand, aga üks asi, mis kohe silma-kõrva jäi - inimesed ei tervita crew'd enam maadumise järgse aplausiga. Mul küll õnnestus vana hea traditsiooni elus hoida ja rahval oli see veel meeles...tulid ilusti kaasa. Võibolla on lendamine nii harilikuks ja rutiinseks tegevuseks saanud, et ei pälvi enam tähelepanu?

Barcelonas tulime lennukilt maha, väljas ladistas vihma ja oli +10 kraadi. Sõitsime ümber lennujaama teise terminaali, kuna oma auto olin jätnud kusagile sinna majade vahele parklasse. Tasuta, valveta parklasse, Hispaanias kus töötuse protsent teeb eestilegi silmad ette. A miks mitte lennujaama valvega parklasse? Sellepärast, et 200-300 euri tundus liiga kallis nende 2 nädala eest. See on suurem kui kasko omavastutus!
Igal juhul auto oli puutumata ja läks isegi oma aku pealt käima üllataval kombel. Harilikult vaja täkku juba siis kui paar päeva pole autot kasutanud. Äkki see navi siis võtab laadimisrežiimi peal nii palju voolu ja kuna seekord ma võtsin navi aknalt maha, siis jäigi aku täis.

Siis suundusime Andorrast läbi Bordeauxi poole. Umbes 50 km enne Andorrat peeti meid kinni politseihaarangu käigus ja uuriti põhjalikult kes me oleme ja kust me tuleme. Auto kast otsiti ka läbi. Isegi kahe muna vahele vaadati, ega mul seal nakotsi pole :) Lõpuks pidime paberile kirjutama oma Prantsuse aadressi, ema ja isa nime ja meid lasti edasi. Kokku umbes 30 min.
Umbes 5-st hispaania politseist oskas inglise keelt mingil määral vaid 1. Aga hea seegi, Prantsusmaal oleks 0,5 olnud.

Andorras olime kell 5 hommikul ja otsustasime tankida ja magada nats. Tegimegi linna vahel väikse une, kusjuures pärast auto parkimist avastasin, et meie kõrval pargib üks teine Haapsalu mees - Tene Kaubanduse Volvo XC90 numbrimärgiga 001 RIX - jube naljakas tunne oli - sõidad kodunt 3000 km kaugusel mingi linna vahel autoga parklasse ja su kõrval on teine Haapsalu auto :) Magasime paar tundi ja kui ärkasime, siis oli see auto läinud. Ei tea kas tema meid ka nägi...

Siis käisime väiksel poetuuril ja otsustasime veel korra üht suusakeskust vaatama minna. Sõitsimegi http://www.vallnord.com/ keskuse juurde ja kuna ilm oli super, kell oli alles 12, siis tegime Iksiga veel korraliku suusapäeva ka. Iksil olid jalad nii läbi, et tahtis juba enne liftide sulgemist loobuda, aga ma keelasin selle pulli ära. Sõitsimegi siis kella viieni. Mäepilet oli 28.50 poole päeva eest ja suusad terve päev 18 EUR. Kahju et mu oma suusad meie prantsuse residentsis on, sest selle rendisuusaga ikka väga sõitu ei naudi enam minu taseme juures :)
Ei, aga muidu oli tore!

Ja edasi siis sõitsimegi oma nullmeridiaani peal asuvasse prantsuse residentsi, jõudes kohale kella 21 paiku.

Kommentaare ei ole:

Thanks for visit !